FINGERSTYLE STARTER

Krijg deze uitdagende gitaarstijl gegarandeerd in de vingers met Tim Van Roy

   Watch Promo

Beginnen met fingerstyle gitaar is een behoorlijk opgave! Je gaat immers verschillende partijen op 1 gitaar combineren. De melodie, baspartij en akkoorden tegelijk op één enkele gitaar? Geen enkel probleem, als we nog ergens een vinger over hebben doen we er zelfs nog een drumpartij bij! Maar deze uitermate lonende stijl van gitaar spelen is ook een gigantisch kluwen van technische moeilijkheden. Het begint al met het hulpmiddel bij uitstek binnen deze stijl: het duimplectrum. In deze cursus bekijken we alle punten die van belang zijn als je deze stijl onder de knie wil krijgen, gaande van de afstelling van je gitaar, de keuze van je duimplectrum tot het eerste simpele nummer.

Let wel op: starten met fingerstyle gitaar (of solo-akoestische gitaar) is iets anders dan starten met gitaar! Deze cursus is niet gericht op volledige beginners, en je hebt de volgende zaken best al een beetje onder de knie:

Open akkoorden (C, G, Am, D, etc...)

Dwarsgrepen of barré-akkoorden, voornamelijk met grondnoot op de 5de en 6de snaar


Your Instructor


Tim Van Roy
Tim Van Roy

Op 8-jarige leeftijd wandelde Tim voor het eerst een muziekschool binnen. Na lang twijfelen besloot hij toch maar niet voor de accordeon maar voor gitaar te kiezen, en dit zou een bepalende keuze blijken voor de rest van zijn leven. Na een (basketbal-) pauze van enkele jaren besloot hij op 17-jarige leeftijd er zijn job van te maken. Hij volgde vervolgens een bachelor-opleiding muziekproductie en master-opleiding jazzgitaar aan het Conservatorium van Gent. Jazz zou echter nooit zijn ding worden, en al snel draait hij mee in het freelance popcircuit. Het duurt niet lang voor hij zich ontpopt tot iemand die van vele markten thuis is: artiesten begeleiden, producties spelen, demo’s voor grote en kleine merken verzorgen, verschillende pedagogische boeken publiceren en schrijven voor Meet Music Magazine, een muziektijdschrift gespecialiseerd in materiaalrecensies.

Maar onder de radar blijft de grote liefde voor akoestische gitaar steeds sluimeren, en Tim brengt uiteindelijk twee EP’s uit: Good By Heart en Back On Track. Beide worden enthousiast onthaald door de fans van het genre, maar al snel blijkt de interesse in Vlaanderen voor deze muziek zeer beperkt te zijn.

Wanneer Covid-19 in 2020 toeslaat twijfelt Tim al enige tijd over de richting van zijn freelance carrière. Wanneer de lockdowns en sluiting van de culturele sector de keuze in zijn plaats maken en abrupt alles wordt stopgezet start Tim met een Youtube-kanaal dat zich volledig concentreert op zijn grote liefde: solo-akoestische gitaar. Nog voor alle maatregelen rond Covid anderhalf jaar later weer worden opgeheven is al duidelijk dat dit Youtube-kanaal, oorspronkelijk bedoeld als een tijdelijke afleiding, het ideale platform is om een groter publiek te bereiken. Nog geen jaar later geeft hij al privé-sessies aan een internationaal publiek, met leerlingen in Duitsland, Italië, Zweden, Noorwegen, Engeland en Amerika. Zijn grootste troef, volgens de leerlingen, is de capaciteit om deze technisch zeer uitdagende stijl te kunnen opdelen in kleinere, behapbare stukken.


Frequently Asked Questions


Wanneer start en eindigt de cursus?
Deze cursus start nu en is voor altijd beschikbaar. Het is een complete en volledig op eigen tempo te volgen cursus. Jij beslist dus wanneer je begint en wanneer je eindigt.
Hoe lang heb ik toegang tot de cursus?
Je leven lang. Na inschrijving, heb je ongelimiteerde toegang tot deze cursus, zolang je er behoefte aan hebt - met het toestel naar jouw keuze.
Wat als ik niet tevreden ben met de cursus?
We willen alleen tevreden studenten! Ben je binnen de 14 dagen toch niet tevreden dan krijg je een volledige terugbetaling. Zonder gedoe. Dus geen risico voor jou!
Hoe zorgen jullie ervoor dat ik mijn doel bereik?
Geen overload! We hebben de cursus opgedeeld in hapklare brokjes. Zo zorgen we ervoor dat je niet overstelpt geraakt met informatie. De werkelijke afstand tussen Tim en jou is slechts een berichtje in de comment. Hij helpt je graag met persoonlijke feedback.

Get started now!